Păstrăvăria lui Ilie Sava,

de la poalele Bucegilor…

Familia Sava a descoperit în anii 2000 plăcerea pentru creșterea păstrăvului, peștele cu carnea cea mai gustoasă și mai nutritivă în opinia românilor.
După ani de căutări, domnul Sava a reușit să găsească locul ideal pentru păstrăvăria sa, locul în care se întâlnesc trei izvoare care pornesc din inima Bucegilor: Provița, Valea lui Dobre și Șapte izvoare.  Aceste izvoare formează Pârâul Mare de pe Valea Glăjăriei din Râșnov care oferă apa pură a păstrăvăriei lui Ilie, cel mai propice mediu de creștere al păstrăvilor săi.

Păstrăvul crescut în această apă cristalina a Bucegilor, îngrijit cu multă straduinta de doua generații de păstrăvari, capătă după aproape doi ani de viata, gustul bun, desăvârșit, șmag-ul Țării Bârsei.

Acest păstrăv, cu gust asemănător celui indigen din râurile de munte, este oferit clienților, proaspăt sau pregătit după o rețetă proprie, păstrăvul fiind afumat cu lemn de esențe nobilă. Prin acest procedeu de afumare tradițională păstrăvul lui Ilie, de la poalele Bucegilor, reușește să cucerească inimile oamenilor prin gustul bun, desăvârșit, prin acel șmag al Glăjăriei, locul de unde începe Țara Bârsei.

Magazin Șmag din Țara Bârsei – Brașov
Str. 13 Decembrie, Nr.129, parter, Sc.B, ap.1; Blocul ISARAN
Program: Luni – duminică: 08:30 – 20:00

sau magazinul din orasul Râsnov, jud.Brasov; Str.Caraiman nr.37